Onderhoudsinstructies voor roestvrij staal

Onze meubels gemaakt van roestvrij staal zijn zeer duurzaam, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik buitenshuis. Bovendien vereisen zij weinig onderhoud en zijn verontreinigingen in de meeste gevallen gemakkelijk te  verwijderen. Met enkele kleine tips zult u nog lang plezier hebben van onze producten.

Roestvast staal heeft een
voor het menselijk oog onzichtbare "passieve laag", waardoor dit materiaal corrosiebestendig en vlekbestendig is. Deze laag kan zich tot op zekere hoogte zelfs door de opname van zuurstof regenereren . Deze eigenschap kan verder worden verbeterd door behandeling met een speciale roestvrijstaalreiniger.

 

Reiniging

Vóór het reinigen moet u roestvrij staal altijd eerst afspoelen met water. Dit zal deeltjes. zoals zandkorrels of stof, die anders het oppervlak zouden beschadigen, verwijderen. Voor lichte vervuiling is het voldoende als je het materiaal met met water verdund schoonmaakmiddel afveegt en het met een zachte, schone doek droog wrijft. In plaats van een doek kan een speciale spons voor roestvrij staal worden gebruikt, maar alleen de zachte kant. Reinigt u beslist altijd alleen in de slijprichting van het materiaal.

Hardnekkige vlekken moeten worden behandeld met een reinigingsmiddel voor roestvrij staal uit de vakhandel en zullen na reiniging met water verdwenen zijn zonder sporen achter te laten.

Hoewel roestvast staal hittebestendig is en een hoge smelttemperatuur heeft, raden we echter nog steeds aan om een onzderzetter voor hete pannen gebruiken.

Voor het reinigen van roestvrij staal zijn de volgende producten niet geschikt:

  • Hulpmiddelen zoals krabbers, staalborstels of staalwol

  • Schuurmiddelen (krassen op het oppervlak)

  • Meubelwas of andere glansmiddelen (vormen waslaag)

PROFITEER VAN ONZE

exclusieve kortingen