Onderhoudsinstructies voor rotan

Rotan meubels ademen een natuurlijke warmte uit en ontwaken de herinneringen aan de laatste South Pacific vakantie. Waarom zou u niet ook thuis dromen als onder de palmbomen? Op een comfortabele rotan bank, dus.

Design rotan meubelen vain top-kwaliteit zijn bij ons online te kopen tegen de fabrieksprijs. Haal met uw rotan meubelen het hele jaar door het vakantiegevoel comfortabel in huis.

Reiniging

Voor onze rieten meubelen is luchtvochtigheid geen probleem, maar aan de ochtenddauw of zelfs stortregens moeten ze niet worden blootgesteld. De meubelen moeten in de winter net als andere tuinmeubelen in huis geplaatst worden. Het zijn eerder zomermeubelen. In direct zonlicht kunt u ze beter niet opstellen, dit kan namelijk leiden tot lichte verkleuringen. Deze worden veroorzaakt door UV-straling, die plastic na verloop van tijd broos en bleek kan maken. Door plaatsing in de schaduw, gebruik van een beschermhoes en overwintering in een droge ruimte, kunt u deze UV-straling verminderen en daarmee de levensduur van wickermeubelen verlengen tot 15 jaar of meer.

Worden de meubels stoffig, dan kunnen ze voorzichtig met een stofzuiger worden schoongemaakt, maar alleen met een bijbehorende opzetkop, die niet schadelijk is voor meubelen. Aangezet vuil kan gemakkelijk worden verwijderd met een vochtige doek en een zacht reinigingsmiddel, verdund.
 

Reparatur

Als een van de stroken is beschadigd, kunt u deze heel makkelijk vervangen. Neem hiertoe een extra polyrotan strip en weef deze in op de lege ruimte. Voer deze afwisselend boven en onder de horizontale stroken en plak het einde van de strip goed vast. Snijdt dan de rest zo af, dat u het uiteinde kunt verbergen onder de horizontale stroken.

 

PROFITEER VAN ONZE

exclusieve kortingen