Onderhoudsinstructies voor Teak en Yellow Balau hout

Hout straalt warmte uit en is gemakkelijk te onderhouden. Met onze design houten meubelen creëert u een gevoel van een onvergelijkbare natuurlijkheid, zowel binnen als in de tuin. Blader rustig door ons aanbod en bestel uw design houten meubilair gemakkelijk online. Met een paar eenvoudige trucs houdt u uw houten tuinmeubelen lang mooi.

 

Normaal onderhoud

Hardhout zoals teak en Yellow Balau worden beschermd door hun natuurlijke oliegehalte beschermd tegen rot en door toegepaste middelen zoals olie of wax kan water nauwelijks doordringen in het hout. Er kan echter, als gevolg van de aard van de productie, zaagsel aanwezig zijn op het oppervlak. Dit spoelt er bij de eerste regenbui vanaf. Als u wilt controleren of zich dergelijke residuen echt niet meer op het hout bevinden, veegt u met een vochtige doek over het hout. Verkleurt het doek, dan dient u de meubels voor het eerste gebruik kort te reinigen.

Als het houten blad van de tafel vies is, kunt u deze schoonmaken met een zachte borstel met een beetje water en zeep. Het wordt aanbevolen om deze reiniging minstens eenmaal of tweemaal per jaar uit te voeren. Indien nodig, kan een hogedrukreiniger worden gebruikt, echter de druk mag nooit hoger zijn dan 60 bar en u dient een minimale afstand tussen hout en mondstuk van 30 tot 40cm aan te houden.

Vetvlekken kunt u het best voorzichtig verwijderen met schuurpapier. Na de reiniging moet u het stof beslist met een vochtige doek wegvegen.

 

Speciaal onderhoud

Als uw tuinmeubelen volledig vrij staan en voortdurend aan de zon en andere milieu-invloeden zijn blootgesteld, bevelen wij u aan minstens een keer per jaar het oppervlak licht op te schuren en af te dichten. Als het meubilair is beschermd, bijvoorbeeld door middel van een dak of een afdak, dient deze bewerking slechts om de twee tot vier jaar te worden herhaald.

Naast het onderhoud van houten meubelen wordt aanbevolen de schroeven voor het eerste gebruik en vervolgens ten minste eenmaal per jaar aan te draaien, want deze kunnen na verloop van tijd los raken.

 

Reparatie van deuken in het hout

Deze truc kan men met alle ongelakte houten oppervlakken worden toegepast. Een deuk of oneffenheid in het hout kan al snel ontstaan, bijvoorbeeld door transport of verplaatsen van het meubel. Wanneer u de volgende stappen volgt, ziet uw meubel er binnen de kortste tijd weer als nieuw uit.

Alles wat u nodig heeft, zijn een strijkijzer, wat water en een keukenpapier, doek of stuk stof.

 

1. Giet een beetje water op het beschadigde deel, de waterdruppels hoeven maar net de plek te bedekken.

 

2. Dek de waterdruppels af met de doek en laat deze het overtollige water opnemen.

 

3. Nu strijkt u met het warme strijkijzer over de doek totdat deze droog is. Beweeg het strijkijzer in cirkelende bewegingen heen en weer en druk met het strijkijzer op de doek.

 

4. Het hout deukt door de opname van het water uit en krijgt zijn oorspronkelijke gladde oppervlak terug.

 

5. Dit proces dient te worden herhaald, tot de deuk niet meer zichtbaar is.

 http://fachhandelpro.com/templates/pflegeanleitung/7_nl.jpg

 

„Patina“ of vergrijzing/verzilvering

Als u het hout onbehandeld laat, verliest het geleidelijk een deel van zijn natuurlijke oliegehalte en krijgt het een zilveren laag. Dit heet "patina". Of u dat mooi vindt, is afhankelijk van uw persoonlijke smaak. Om te voorkomen dat deze verzilvering of vergrijzing plaatsvindt, moet u het hout met een glazuur behandelen. De geschikte middelen daarvoor zijn in de vakhandel te verkrijgen. Wrijf ze met een spons zuinig op het gereinigde houten oppervlak en droog deze vervolgens met een zachte doek. Voer deze behandeling een of twee keer per jaar uit. De behandeling is puur optisch van aard en verlengt/verkort de levensduur van de tuinmeubelen niet.

 

Overwintering

Het wordt aanbevolen om houten meubelen gedurende de wintermaanden op te slaan op een niet te droge plek. Te droge lucht beschadigt het hout en zorgt ervoor dat het ook tijdens de winter geolied dient te worden of met speciale middelen behandeld dient te worden, indien u de natuurlijke verzilvering wilt voorkomen.

PROFITEER VAN ONZE

exclusieve kortingen