Onderhoudsinstructies voor graniet

Graniet is een zeer compact en weerbestendig materiaal met een hoge slijtagehardheid. Dit maakt het veelzijdige inzetbaar en het is hierdoor ideaal voor het gebruik voor meubilair voor binnen en buiten. Met de juiste zorg, houden uw granietproducten het een mensenleven lang uit.

 

Periodiek onderhoud

Al onze granietproducten worden geïmpregneerd tijdejs de productie. Dat wil zeggen, dat het oppervlak werd afgedicht en zich derhalve beter van verontreinigingen zoals olie, vet, enz. laat ontdoen. Na enige tijd kan deze impregnering echter afnemen, wat te zien is aan een verminderd afstotend effect op water van het granieten oppervlak. In dit geval is het raadzaam dat u dit impregneren herhaalt, zodat het materiaal de best mogelijke bescherming behoudt. De juiste onderhoudsproducten kunt u in de winkel vinden.

Voordat u start met impregneren, moet het oppervlak van de granieten plaat volledig schoon en droog zijn.

 

Dagelijks onderhoud

Vooral gepolijst graniet kan eerder bekrast raken wanneer het vuil is. Daarom moet u altijd het granieten oppervlak na dagelijks gebruik afvegen met een vochtige, zachte doek. U kunt ook een speciaal reinigingsmiddel voor natuursteen, verkrijgbaar in de vakwinkel, aan het sop toevoegen. De olie daarin onderhoudt ook het steen. Vervolgens drogen met een zachte doek, omdat stof lelijke vlekken kan vormen op nat graniet. Hardnekkige vlekken zoals kauwgomresten kunnen worden verwijderd met een bevriezingsspray.

Voor de dagelijkse verzorging van graniet mogen de volgende middelen niet worden gebruikt:

  •     Standaard reinigingsmiddel (zuur in deze middelen tast het graniet aan en maakt het mat)
  •     Heet water met zeep
  •     Schuurmiddelen en oplosmiddelen
  •     Schuursponsjes
  •     sterk alkalische produkten
  •     Uitlogende en sterk ontvettende reinigingsmiddelen
  •     Reinigingsmiddelen, die vlekken achterlaten

Het gebruik van een hogedrukreiniger, dient u eerst te overleggen met een vakman.

 

PROFITEER VAN ONZE

exclusieve kortingen