Onderhoudsinstructies aluminium

Aluminium is dankzij zijn eigenschappen uitstekende geschikt voor gebruik in tuinmeubilair. Dit materiaal is zeer duurzaam, sterk en roest-vrij. Ongeacht het seizoen trotseren deze meubels zon, weer en wind en bovendein zijn ze ook duurzamer dan plastic meubilair. De aluminium onderdelen van ons meubilair wordt gepoedercoat, waardoor het materiaal optisch verfraaid wordt en het veel gemakkelijker te reinigen is.

 

Normale reiniging

Kleine verontreinigingen kunnen eenvoudig worden afgespoeld met water. Indien nodig, kan een mild reinigingsmiddel gebruikt worden als aanvulling. Deze daarna wegspoelen met water en het oppervlak drogen met een zachte doek.

Voor zwaardere verontreiniging is het het beste om een ​​afwasmiddel of een verzorgingsproduct voor aluminium te gebruiken. Vetvlekken kunnen verwijderd worden met organische oplosmiddelen zoals ethylalcohol. Deze producten mag u echter maar een korte tijd in laten werken en bovendien mag u ze absoluut niet sterk inwrijven, omdat het oppervlak daarvan mat kan worden.

In het algemeen alleen mild schoonmaakmiddel gebruiken en na de behandeling altijd grondig spoelen, anders kan
corrosie worden veroorzaakt door residuen van zouten, zuren of logen.

 

Speciaal onderhoud

Het is raadzaam om gepoedercoate aluminium oppervlakken één keer per jaar met een standaard autolak met neutrale kleur te behandelen.

Hoewel kleine krassen het materiaal weliswaar niet beschadigen, zien ze er ook niet per sé mooi uit. Indien nodig, kunt u deze behandelen met verzorgende lakspray.


Voor het reinigen van aluminium, mag u de volgende middelen niet gebruiken:
    

  • Krassende of schurende middelen

  • Oplosmiddelhoudende reinigingsmiddelen

  • Sterk zure of basische oplosmiddellen

  • Staalwol

  • Ketonen (zoals aceton)

  • Glycolethers

  • Benzine

  • VerdunnerOnderhoud aluminium
nooit in direct zonlicht. De temperatuur van het te reinigen oppervlak mag nooit hoger dan 25° C zijn.

 

Opslag

Bij langere opslag van aluminium meubelen, moet u ervoor zorgen dat tussen de afdekking en het meubel altijd een luchtlaag aanwezig is, omdat zich anders condens kan vormen. Gebruik gewoon stukjes hout of iets dergelijks als afstandhouders.

PROFITEER VAN ONZE

exclusieve kortingen