Nieuws

woensdag, 14 september 2016


Online meubelshop Beliani heeft Spaanse markt betreden

Richting de zon - richting succes


  • Pilotfase in Spanje succesvol voltooid
  • Spaanse consumenten zijn enthousiast over de kwaliteit van meubels en tuinsets   
  • Investering van €20 miljoen in nieuwe distributiecentra van waaruit ook naar Spanje
  • Productbeschikbaarheid gestegen met 94%
  • Verbreding assortiment met 20%

De Zwitserse online interieurzaak Beliani staat op het punt om een nieuwe veelbelovende markt te veroveren. Na Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Groot-Brittannië, Polen en Italië vestigt Beliani zich nu ook in Spanje. De pilotfase die in 2015 is ingegaan in Spanje is onlangs succesvol voltooid.

Spaanse klanten enthousiast over Beliani meubels

Spaanse klanten zijn enthousiast over de kwaliteit van de designmeubels van Beliani, de eerlijke prijzen dankzij het weglaten van tussenhandel en de snelle, betrouwbare levering. Naast de Spaanse klanten die het merk Beliani nu zelf ontdekken, is er een ook al een aanzienlijke groep klanten van andere nationaliteiten opgedoken in Spanje. Veel klanten uit andere Europese landen met een vakantiehuisje in Spanje kennen Beliani al uit hun thuisland en zijn blij dat de ze nu ook in Spanje Beliani producten kunnen kopen.

Uitbreiding assortiment

Dankzij het uitbreiden van het assortiment met 20% en de introductie van nieuwe categorieën zoals tapijten en lampen, is het aanbod van Beliani nog aantrekkelijker geworden voor klanten. De tuinmeubels en leren stoelen en banken zijn in Spanje in het bijzonder erg populair.

Investering nieuwe magazijnen

Beliani heeft €20 miljoen geïnvesteerd in het bouwen van een nieuw bedrijfsmagazijn, inclusief een 6500 m2 groot warenhuis in Zwitserland en een magazijn van 20.000 m2 in Duitsland. Dit nieuwe centraal in Europa gelegen warenhuis levert aan de Spaanse markt. De nieuwe infrastructuur heeft een groei van de beschikbaarheid van producten van 94% mogelijk gemaakt, wat resulteert in kortere levertijden in de Europese markt.

Over Beliani

Beliani is het snelst groeiende e-commerce platform voor trendy designmeubels en woonaccessoires. Het assortiment bestaat uit producten als tuinmeubelen, bedden, slaapbanken, eettafels, stoelen en lampen, maar ook whirlpools en luxe baden. Allen met een strak en modern design en een luxe uitstraling. Beliani is een van origine Zwitsers bedrijf en is aanwezig in 11 landen. In Nederland is Beliani bijna 3 jaar actief, in de vorm van een joint venture.

Het Beliani principe:

    • Design voor lage prijzen: Beliani laat eigen ontwerpen in fabrieken produceren en ziet niet alleen af van dure showrooms, maar ook van onnodig dure tussenhandel. Kort gezegd: vanaf de fabriek bij de klant thuis met een prijsvoordeel tot 70%. 
    • Eenvoudig besteld zonder verzendkosten: klanten kunnen vanuit hun luie stoel een nieuwe stoel bestellen, zonder de deur uit te hoeven en zonder verzendkosten te betalen. Banken en bedden worden standaard in de woning geleverd en Beliani biedt ook een montage-service.   
    • 100 dagen bedenktijd: klanten kunnen meubels 100 dagen thuis houden en bij niet bevallen weer terugsturen. ‘De beste showroom is immers je eigen woonkamer’, aldus Beliani.
    • Risicovrij shoppen: klanten die liever pas betalen wanneer ze een product in huis hebben zitten goed bij Beliani. Het is mogelijk om 14 dagen na levering te betalen of om te betalen door te pinnen bij de chauffeur.   
    • Hoogste kwaliteit en tot 5 jaar garantie: meer dan 400.000 tevreden klanten wereldwijd getuigen van de hoge kwaliteit.

donderdag, 01 september 2016


Beliani viert driejarig bestaan in Nederland

Webshopbezoekers maken kans op 300 euro shoptegoed


header3jaarbelianiNL 1 september 2016, Zwolle - Interieurwebshop Beliani.nl bestaat vandaag drie jaar in Nederland. Op 1 september 2013 opende de webshop in designmeubels haar digitale deuren in Nederland. Om dit te vieren geeft beliani.nl 300 euro weg aan shoptegoed.

  • Beliani startte in september 2013 in Nederland
  • Onlangs nieuw magazijn geopend in Duitsland
  • All-time-favourite is de zwarte leren hoekbank Stockholm
  • Beliani geeft €300 shoptegoed weg om 3-jarig bestaan te vieren

In september 2013 werd Nederland als vijfde land toegevoegd aan de markt van Beliani Groep, die ondertussen levert in meer dan 15 landen. Anders dan de andere landen, wordt de webshop van Beliani volledig zelfstandig gerund vanuit Zwolle.

Flinke groei

In drie jaar tijd is Beliani flink gegroeid in Nederland. Zowel qua klanten, omzet en personeelsleden, als in assortiment en de aanwezigheid op online verkoopkanalen zoals vergelijkingswebsites en online warenhuizen. Met het onlangs geopende nieuwe magazijn in Duitsland kan het assortiment nog verder groeien en wordt de levertijd in de toekomst korter. Verder streeft het bedrijf de beste costumer experience na.

Zwart leer blijft populair

Het assortiment van Beliani wordt wekelijks uitgebreid met meubels en accessoires volgens de laatste inrichtingstrends, toch is er één duidelijke all-time-favourite: een grote zwarte leren hoekbank genaamd Stockholm. Dit is dan ook een echte Beliani-klassieker te noemen. Ook de zwarte leren bureaustoel met massagefunctie Diamond is al drie jaar zeer geliefd, net als de zwarte leren Chesterfield bank. Conclusie: zwart leer blijft populair! Toch winnen ook de trendy meubels aan populariteit en ook de tuinmeubels zijn iedere lente en zomer weer flink in trek.

 Facts & Figures

  • Het assortiment van beliani.nl bestaat op dit moment uit 1006 meubels en woonaccessoires, zoals banken, bedden, stoelen, tafels, tapijten en lampen
  • Het eerst verkochte product was het zwart leren Avignon bed
  • Beliani verkoopt niet alleen maar meubels voor binnen, maar heeft ook een groot assortiment tuinmeubels en zelfs baden en jacuzzi’s
  • Het nieuwe magazijn van Beliani in Wietzendorf (Duitsland) is 20.000 m2 groot

Win shoptegoed op beliani.nl

Wie jarig is trakteert! Daarom geeft Beliani in totaal €300 shoptegoed weg. Hiervoor dient iedereen die kans wil maken Beliani te vertellen wat zijn of haar Beliani favoriet is. Meer informatie over deze actie is te vinden op: https://www.beliani.nl/content/winshoptegoed/.

Over Beliani

Beliani is het snelst groeiende e-commerce platform voor trendy designmeubels en woonaccessoires. Het assortiment bestaat uit producten als tuinmeubelen, bedden, slaapbanken, eettafels, stoelen en lampen, maar ook whirlpools en luxe baden. Allen met een strak en modern design en een luxe uitstraling. Door het uitschakelen van tussenhandel en door de inkoop rechtstreeks bij de fabriek te doen, krijgen klanten wereldwijd hoge kwaliteit tegen lage prijzen. Beliani is een van origine Zwitsers bedrijf en is aanwezig in meer dan 15 landen, waaronder Zwitserland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Canada en de Verenigde Staten. In Nederland is Beliani bijna 3 jaar actief, in de vorm van een joint venture met een enthousiast en betrokken team. Het Beliani principe:

  • Design voor lage prijzen: Beliani laat eigen ontwerpen in fabrieken produceren en ziet niet alleen af van dure showrooms, maar ook van onnodig dure tussenhandel. Kort gezegd: vanaf de fabriek bij de klant thuis met een prijsvoordeel tot 70%.
  • Eenvoudig besteld zonder verzendkosten: klanten kunnen vanuit hun luie stoel een nieuwe stoel bestellen, zonder de deur uit te hoeven en zonder verzendkosten te betalen. Banken en bedden worden standaard in de woning geleverd en Beliani biedt ook een montageservice.
  • 100 dagen bedenktijd: klanten kunnen meubels 100 dagen thuis houden en bij niet bevallen weer terugsturen. De beste showroom is immers je eigen woonkamer.
  • Risicovrij shoppen: klanten die liever pas betalen wanneer ze een product in huis hebben zitten goed bij Beliani. Het is mogelijk om 14 dagen na levering te betalen of om te betalen door te pinnen bij de chauffeur.
  • Hoogste kwaliteit en tot 5 jaar garantie: meer dan 400.000 tevreden klanten wereldwijd getuigen van de hoge kwaliteit.

dinsdag, 28 juni 2016


Beliani investeert 20 miljoen euro in nieuwe magazijnen

Grotere productvoorraad en uitbreiding assortiment voor Zwolse interieurwebshop


Het nieuwe magazijn in Duitsland

  • 20.000 m2 magazijn in Wietzendorf (Duitsland)
  • 6500 m3 magazijn in Däniken (Zwitserland)
  • 94% toename van productbeschikbaarheid
  • 20% toename productaanbod
  • Verkorte levertijden in Europa

28 juni 2016, Zwolle -  Interieurwebshop Beliani neemt eind juni twee nieuwe magazijnen in gebruik, die momenteel in aanbouw zijn. Dankzij deze nieuwe magazijnen kan de online shop in designmeubels haar productaanbod en voorraad uitbreiden en wordt een snellere levertijd in Europa mogelijk gemaakt. Beliani levert in 11 landen, waarbij de Nederlandse markt wordt bediend vanuit Zwolle.  

Het 20.000 m2 grote magazijn in Wietzendorf, gelegen tussen Hamburg en Hannover, wordt het centrale magazijn voor Europa. Het 6500 m2 tellende magazijn in Däniken (Zwitserland) ligt op een aantrekkelijke verbindingsroute waardoor de levertijd verkort kan worden.

De investering van meer dan 20 miljoen euro is noodzakelijk om de groei van de webshop in designmeubels te bevorderen volgens het motto ‘Wanneer je tot grote hoogtes wil stijgen, is een goed fundament noodzakelijk.’ De nieuwe infrastructuur biedt Beliani de mogelijkheid om de productbeschikbaarheid van Beliani te verhogen tot 94%, zodat Europese klanten hun producten sneller ontvangen. In sommige landen zoals Zwitserland zelfs nog dezelfde dag. In Nederland is deze ‘same day delivery’ nog niet direct aan de orde, maar als het eigenaar Michiel Straatman ligt wordt dit in de nabije toekomst ook voor Nederlandse klanten mogelijk. De uitbreiding betekent voor de Nederlandse markt al wel een vergroting van het productaanbod met 20%, met name in de categorieën lampen, tapijten en woonaccessoires.

Over Beliani

Beliani is het snelst groeiende e-commerce platform voor trendy designmeubels en woonaccessoires. Het assortiment bestaat uit producten als tuinmeubelen, bedden, slaapbanken, eettafels, stoelen en lampen, maar ook whirlpools en luxe baden. Allen met een strak en modern design en een luxe uitstraling. Door het uitschakelen van tussenhandel en door de inkoop rechtstreeks bij de fabriek te doen, krijgen klanten wereldwijd hoge kwaliteit tegen lage prijzen. Beliani is een van origine Zwitsers bedrijf en is aanwezig in 11 landen, waaronder Zwitserland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Canada en de Verenigde Staten. In Nederland is Beliani bijna 3 jaar actief en wordt in de vorm van een joint venture gerund vanaf de Marslanden in Zwolle met een klein enthousiast en betrokken team.

Het Beliani principe:

  • Designmeubels voor lage prijzen: Beliani laat eigen ontwerpen in fabrieken produceren en ziet niet alleen af van dure showrooms, maar ook van onnodig dure tussenhandel. Kort gezegd: vanaf de fabriek bij de klant thuis met een prijsvoordeel tot 70%.
  • Eenvoudig besteld zonder verzendkosten: klanten kunnen vanuit hun luie stoel een nieuwe stoel bestellen, zonder de deur uit te hoeven en zonder verzendkosten te betalen. Banken en bedden worden standaard in de woning geleverd en Beliani biedt ook een montage-service.
  • 100 dagen bedenktijd: klanten kunnen meubels 100 dagen thuis houden en bij niet bevallen weer terugsturen. ‘De beste showroom is immers je eigen woonkamer’, aldus Beliani.
  • Risicovrij shoppen: klanten die liever pas betalen wanneer ze een product in huis hebben zitten goed bij Beliani. Het is mogelijk om 14 dagen na levering te betalen of om te betalen door te pinnen bij de chauffeur.
  • Hoogste kwaliteit en tot 5 jaar garantie: meer dan 400.000 tevreden klanten wereldwijd getuigen van de hoge kwaliteit.

dinsdag, 17 februari 2015


Zwitserse online meubelhandelaar Beliani breidt uit naar Nederland


  • Pilot-fase succesvol afgesloten
  • Vijfde belangrijkste markt van de Beliani Groep
  • Gratis verzending binnen enkele dagen door heel Nederland

Zwolle (NL), 17 februari 2015

Na Zwitserland, Duitsland, Polen en Frankrijk is nu ook de start op de Nederlandse markt gelukt. Sinds de instap in de markt in 2013 kon de Zwitserse meubelverzender zijn omzet duidelijk vergroten. Nederland werd zo de vijfde belangrijkste markt van de Beliani Groep. Het succesvolle verkoopprincipe, kwalitatief hoogwaardige designmeubelen voor eerlijke prijzen, heeft opnieuw succes gehad.

Nederland is het eerste Europese land waar de Beliani Groep niet zelf haar belangen behartigt, maar dit laat doen door een joint venture. Daar de eigenaar van de joint venture een ruime kennis heeft van de lokale markt en taal, biedt deze samenwerking een duidelijke meerwaarde.

Beliani Nederland heeft in het afgelopen jaar een stevige basis opgebouwd in de Nederlandse markt, met samenwerkingen met o.a. Bol.com, PostNL Extra@Home en Beslist.nl. Daarnaast zijn op het gebied van social media grote stappen gezet door een samenwerking met Woeler en is er een mobiele versie van de website, speciaal voor Nederland, ontwikkeld.
Ten slotte is Beliani Nederland in 2014 twee keer verhuisd. Op de nieuwe lokatie is een kleine showroom ingericht met voornamelijk b-waren (retouren die niet meer het reguliere kanaal in kunnen). Dit biedt echter ook geïnteresseerden voor de producten van Beliani de mogelijkheid om producten eerst uit te proberen. De best verkochte banken staan bijvoorbeeld in de showroom opgesteld.

92% Van de producten is uit voorraad vanuit het magazijn in Duitsland leverbaar en wordt binnen enkele dagen direct bij de klant thuis afgeleverd. Beliani biedt tot 5 jaar garantie op alle producten, verstuurt gratis en overtuigt met optionele extra diensten. Beliani telt meer dan 100.000 tevreden klanten wereldwijd.

Over Beliani

Beliani is het snelst groeiende platform voor moderne designmeubelen. Het assortiment omvat producten zoals tuinmeubelen, eettafels, whirlpools, bedden, banken, stoelen en veel meer. Door het uitschakelen van de tussenhandel en de inkoop direct vanaf de fabriek krijgen de klanten wereldwijd hoogwaardige kwaliteit tegen zeer lage prijzen.

Het Beliani principe:

• Lage prijzen: Beliani produceert in eigen fabrieken en ziet niet alleen af van dure showrooms, maar laat ook de dure tussenhandel compleet weg. Kort gezegd: Van de fabriek direct naar de klant thuis met tot 70% prijsvoordeel

• Hoogste kwaliteit en tot 5 jaar garantie: Meer dan 100.000 tevreden klanten getuigen van de hoogste kwaliteit. Beliani biedt daarom op alle meubelen tot 5 jaar garantie.

• Unieke klantenservice: de klantendienst van Beliani behoort tot de beste in de branche. Klanten kunnen alle designproducten 14 dagen gratis en zonder voorwaarden thuis in de eigen omgeving uitproberen.

• Snelle levering: in sommige landen levert Beliani indien gewenst nog dezelfde dag op rekening.

vrijdag, 28 maart 2014


Beliani neemt online meubelmerk avandeo over


  • Online meubelmerk wordt overgenomen door Beliani
  • Groot synergiepotentieel door gebruik van Beliani-infrastructuur
  • Productassortiment van Beliani wordt in de toekomst met meerdere duizenden avandeo-producten uitgebreid en internationaal aangeboden
  • avandeo-producten worden in de toekomst op voorraad geproduceerd om een express-bezorging mogelijk te maken

 

München (DE) / Baar (CH), 28 maart 2014

Beliani GmbH, een Zwitsers e-commerce bedrijf dat exclusieve en voor iedereen betaalbare designmeubelen in Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Benelux, Verenigd Koninkrijk, Polen, Verenigde Staten en Canada aanbiedt, neemt met onmiddellijke ingang het online-meubelmerk avandeo uit München over.

Beliani overtuigde vooral de positionering van avandeo als meubelmerk, dat dankzij het succesvolle productassortiment met de focus op banken, slaapbanken en bedden over een zeer grote merkbekendheid in het Duitstalige gebied beschikt. Het doel is om verregaande synergieën door de globale infrastructuur van Beliani, zowel in de aanbestedingen als ook in de vermarkting, te benutten. Met de koop beoogt Beliani de opname van de exclusieve meubeldesigns in haar eigen assortiment en het vergeven van licenties hiervan aan andere ondernemingen.

Een eerste stap van de licensing van avandeo is reeds voltooid met de succesvolle lancering van de website avandeo.cn in China en de opening van de eerste showrooms in Shanghai door de Chinese licentiepartner Haier Group.

Beliani is bekend om zijn aantrekkelijke prijs-/kwaliteitsverhouding en de hoogste kwaliteit van zijn producten. Deze competentie zal Beliani ook op het door avandeo gevoerde assortiment doorvoeren en zodanig de positie van avandeo in de markt versterken. Beliani zal voornamelijk zijn opslagcapaciteit gebruiken en door zijn aanbestedingsmodel de levertijden van avendeo wezenlijk verkorten. De meest succesvolle producten zullen in de toekomst in het magazijn worden geproduceerd en hierdoor binnen enkele dagen leverbaar zijn.

Tot voor kort was Designwelt GmbH (avandeo) in onderhandeling met een reeks aan strategische investeerders, die een langdurige interesse in een investering in avandeo tentoon hadden gespreid. Het biedproces werd met de verkoop aan Beliani GmbH slechts drie weken na de start van de faillisements-procedure van Designwelt GmbH succesvol afgesloten. Over de verkoopprijs werd geheimhouding afgesproken.

Over avandeo:

avandeo is een internationaal e-commerce-inrichtingsmerk met zetel in München, die handgemaakte designmeubelen en woonaccessoires van top-kwaliteit tegen verrassend voordelige prijzen aanbiedt. Zwaartepunt van het assortiment vormen grote meubelen met eigen merk, zoals banken, slaapbanken en bedden.

Over Beliani:

Beliani is het snelst groeiende e-commerce-platform voor moderne desingmeubelen. Het assortiment omvat producten zoals tuinmeubelen, eettafels, whirlpools, bedden, banken, stoelen en veel meer. Door het uitschakelen van tussenhandelaren en inkoop direct af fabriek krijgen klanten wereldwijd hoogwaardige kwaliteit tegen lage prijzen.

Het Beliani principe:

  • Onverslaandbaar lage prijzen: Beliani produceert in eigen fabrieken en ziet niet alleen af van geldverspillende showrooms, maar laat ook de dure tussenhandel volledig weg. Kort gezegd: Van de fabriek direct naar de klant thuis met tot maximaal 70% prijsvoordeel.
  • Hoogste kwaliteit en tot 5 jaar garantie: Meer dan 200.000 tevreden klanten getuigen van de hoogste kwaliteit. Beliani biedt daarom op alle meubelen tot 5 jaar garantie.
  • Voortreffelijke klantenservice: De klantenservice van Beliani behoort tot de beste in de branche. Klanten kunnen alle design producten tot 100 dagen (afhankelijk van het land van aankoop) kostenloos en zonder verplichtingen thuis in de vertrouwde omgeving uitproberen.
  • Snelle levering: In sommige landen levert Beliani op wens nog dezelfde dag op rekening.
news

Vul je e-mailadres in om je in te schrijven voor onze exclusieve nieuwsbrieven en vele kortingen